CIO och barnets skönhetssömn

Vår son är så duktig!

Innan vi fick barn var jag redo att va uppe halva nätterna, för det är ju någonting man hört ska vara vanligt. Men när han väl kom märkte vi tidigt att han gillade att sova, och mycket. Kanske inte så mycket på dagarna, men nätterna! Underbart! Redan som nyfödd kunde han sova 10 timmar i sträck med bara någon enstaka liten paus där han snabbt somnade om. Han hade lite kolik de första månaderna men när han väl somnade så sov han. Men på grund av detta har vi alltid vaggat honom till sömns, vilket tagit sin tid.

Nu när ytterliggare några månader gått och magen inte strular längre kände vi att det var läge att han skulle lära sig att somna själv. Vi blev dessutom klara med hans nya rum och i samband med invigningen av rummet och nya sängen började vi med CIY (Cry it out).

Första natten sa vi godnatt, la honom i sängen, bad aftonbönen och lämnade rummet. Snart började han gråta. Efter fem minuter gick jag, sa att pappa är här, klappade honom, la honom rätt i sängen, stoppade in nappen och lämnade rummet. Han började snart gråta igen. Var 5e minut gick vi in och det blir mindre och mindre gråt. Efter ca 50 minuter sov han. Det var lite jobbigt att höra sitt barn gråta såklart, men det är som man brukar säga.”Go big or go home”. Det går inte att vela när man kör CIO för då lär sig barnet att de kommer “bli räddade” efter en viss tid.

Andra natten gick det på 20 minuter sedan sov han. Nu är vi inne på fjärde dagen och nu räcker det att lägga honom och gå in en enda gång. Han somnar alltså på 5-10 minuter! Det som bör nämnas är att vi alltid lägger honom kl. 19.00. Men nu sover han alltså konstant från 19.00 till 06.30 då han vaknar och jollrar. Efter blöjbyte och 180ml mjölkersättning somnar han ofta om en timme och går upp kl.08.

Vi är så stolta och tycker det är såå skönt att vi fått detta A-barn 🙂

Läs gärna mer om Cry It Out. Det är på engelska men en riktigt bra blogg som baserar sig på boken Babywise.

sovande_barn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *