Skötbord på offentliga toaletter

Som nybliven småbarnsförälder har jag börjat få bra erfarenhet av att byta blöja på offentliga toaletter. Och man kan väl säga att kvaliteten är minst sagt varierande. Många toaletter är tyvärr väldigt slitna och känns direkt ohygieniska att lägga ned sitt barn på. Standarden på skötbord följer väl i stort standarden på toaletten som helhet. Om toalettstolen och golvet är ostädat, då är sannolikheten stor att även skötbordet håller bristfällig kvalitet.

Jag tror att många ägare till offentliga toaletter skulle tjäna mycket på att satsa lite på sina skötbord, att helt enkelt göra det mer inbjudande för småbarnsföräldrar att byta blöja på sitt barn hos just dem. Det kan helt enkelt bli ett extra vapen i marknadsföringen, att föräldrar kan lite på att toaletten och skötbordet håller nästan samma kvalitet som hemma.

Om jag och min man stannar till vid ett större stopp längs vägarna så finns det ofta flera matställen att välja mellan. Om jag då vet att McDonalds generellt sett har bättre skötbord än vad Burger King har så väljer vi McDonalds alla dagar i veckan, trots att vi båda hellre äter en Whopper än en Big Mac. (Visst skulle vi kunna smita in på McDonalds toa efter att ha ätit, men har man bra skötbord ska man även belönas för det).

McDonalds och Burger King

McDonalds och Burger King – satsa på era skötbord!

 

Nu kan jag dock inte säga att någon kedja är bättre än den andra och kvaliteten på skötbord är väldigt individuellt från toalett till toalett. Jag hoppas dock att vi börjar komma bort från sönderslitna läderöverdrag och kladdiga ramar. Jag har på vissa ställen noterat att det har börjat hända saker och vissa offentliga toaletter har till och med höj- och sänkbara skötbord, sådana som annars bara brukar finnas på förskolor.

Det tycker jag är riktigt bra och det enda jag kan göra är att uppmana fler ägare till offentliga toaletter, både privata på restauranger och så och på kommunala, att satsa på era skötbord! Vi är massor av föräldrar som skulle uppskatta detta väldigt mycket.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *