Något större

Jag drömmer om att få ett större boende, ett nytt hus där jag själv har bestämt allt. Jag har drömt om det länge och alltid trott att ett hus ska vara dyrt att bygga.

Eftersom det är drömmar vi talar om så kan man alltid överdriva lite utan att behöva tänka på vad som är möjligt och vad som inte är möjligt för mycket. Därför så kommer mitt nya hus att befinna sig precis vid havet. Det ska vara ett stenkast ifrån, så att man har en egen badbrygga och en egen liten kuststräcka. Att bygga hus är ett otroligt komplicerat projekt, men i mina drömmar löser jag allt, även de svåraste detaljerna som mitt hus ska ha. Lönngångar och hemliga passager exempelvis.

Ett tag funderade jag på att bli snickare. Tänk att få bygga hus varje dag och få betalt för det. Det låter kanske roligare än det är, speciellt om man gör det ett helt liv. Men även om det inte är lika kul att bygga hus till sig själv, som man sedan kan inreda och bo i, och istället bygga hus efter hus till andra människor så kan väl inte det arbetet vara tråkigt? Det är ju häftigt att kunna åka runt och peka på hus man byggt.

Om man inte har en dröm som jag att bygga sitt egna hus själv så finns det hustillverkare och husföretag som sköter det åt en. Då får man bestämma innan vad för slags hur man vill ha och sedan bygger professionella byggare huset. Det kanske är smartast för någon som jag som inte kan bygga hus. Men mycket tråkigare.

villa-eksjo-03

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *