Nya jobb

Nu är det officiellt, min man börjar på nytt jobb. Grymt! Från och med den 1:a maj kommer han arbeta med gummimattor och cellgummi. Ja, jag vet, visst låter det tråkigt men det är faktiskt ett jättebra jobb. Så vi är väldigt glada här. Det var den ena roliga nyheten.

Den andra nyheten är att jag ska börja jobba lite extra hemifrån. Det finns mycket som låter härligt med att jobba hemifrån. Varje gång det nämns bland folk som arbetar på kontor drivs det nästan upp som den ultimata drömmen. Men hur är det egentligen? Vinner fördelarna över nackdelarna i frågan om att jobba hemifrån?

Det är inte speciellt svårt att komma på flera fördelar till att jobba hemifrån. För det första slipper du ta dig någonstans. På det sättet sparar du mycket tid. Om det tar 30 minuter till ditt arbete sparar du alltså in en timma per dag och hela fem timmar i veckan. Det är inte fy skam. Utöver detta sparar du in de pengar du tidigare lagt på transportmedel. För vissa är detta en otroligt stor fördel och nog för dem att välja att jobba hemifrån. Tänk dig att du har en timma till arbetet. Visst är 10 timmar i veckan mycket?

Andra fördelar är att du kan planera mycket mer själv. När du ska arbeta och när du ska vara ledig. Du behöver inte ta hänsyn till kollegor och andra faktorer som ett arbete på kontoret kräver.  Så det händer mycket här på Lillsvängen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *