bygga villa

Bygga villa med föräldrar

Min sambo ska bygga villa med hennes föräldrar på deras tomt. Detta är en plan som de har haft sedan en lång tid tillbaka och långt innan jag funnits med i bilden. Nu har vi gått och blivit småbarnsföräldrar tillsammans och ska på något vis bygga en gemensam framtid. Att konstruera en framtid tillsammans är inte det enklaste här i livet. Det finns massvis med situationer som dyker upp som man behöver diskutera och finna lösningar till. Att bygga villa handlar mycket om att lösa situationer som dyker upp. Många ser nog husbygge som ett livsprojekt.

 

Som sagt så ska min sambo bygga ett hus ihop med sina föräldrar på deras tomt. Föräldrarna står själva för lånet vilket är jättebra för oss småbarnsföräldrar som har väldigt mycket utgifter just nu.

 

Det finns ett par saker man bör tänka på när man ska börja bygga villa. Först och främst måste du tänka på om du vill bygga enplansvilla eller tvåplansvilla. Därefter behöver du se till så att du har full koll på alla formaliteter som exempelvis bygglov. Sedan börjar det bli hög tid att välja en husmodell som passar dig och dina behov. Självklart är det också väldigt viktigt att ha full koll på din budget genom hela denna process.

 

Vidare är det viktigt att tänkte på om det är långt till ett kommunalt avlopp då du kanske behöver bygga till ett avlopp själv för att kunna få allt att fungera bra. Har man otur får man bygga eget och då kan det enkelt bli en dyr historia.

 

Det ska bli så innerligt skönt att få komma till ro med den nya villan när den väl är färdigbyggd och står på plats. Barnen ska få sina egna rum att leka i och en stor, härlig tomt att springa omkring på. Jag hoppas att arbetet fortskrider utan problem för både vår egen och svärföräldrarnas skull. Nu går man i väntans tider!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *