bänkskiva i sten

Bänkskiva sten – vad ska man välja?

Hur ska man egentligen tänka med bänkskivor till köket? Idag har vi en bänkskiva i trä. Det var något jag absolut ville ha när vi byggde huset men nu när vi ska renovera köket vill jag ha en annan typ av bänkskiva. Bänkskivan vi har idag har många fläckar efter varma grytor och även flera jack. Jag lutar mest åt en bänkskiva i sten då jag tror att det är något som håller i längden. Visst är laminatskivorna snygga idag, men en stenskiva är en stenskiva.

Frågan är ju bara vilken typ av bänkskiva i sten man ska välja, det finns ju så mycket snyggt. Bänkskivor i sten innefattar ju både marmor, granit och quartz-sten. Det jag tycker är snyggt med stenskivor är att materialet är så livfullt och att de olika mönstren i stenen gör att ingen stenskiva är lik någon annan.

En bänkskiva i sten i marmor är ju klassiskt. En stor fördel är att den inte drar åt sig smak eller lukt men det negativa är att den är känslig för fläckar. Det som lockar med Quartz-sten är att den inte suger åt sig vätska eller fett, vilket gör den lätt att rengöra. Det är ju väldigt positivt när man är en familj med barn som gärna vill vara med och baka och laga mat.

När man väl bestämt sig angående typen av stenskiva till köket behöver man ju bestämma sig för vilken färg man vill ha. Vi ska köra på grå luckor så jag tror att en bänkskiva i sten med någon form av ljus färg kommer att passa bäst. Leverantören vi ska köpa stenskivan av har en jättefin skiva som heter ”New Diamante” som jag tror kommer passa perfekt.

Summa summarum, det kommer nog att bli en bänkskiva i sten i en ljus färg. Vad jag längtar efter att få baka bullar med barnen i vårt nya kök!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *